• 2. ročník marhuľového hodovania

          • Už aj vrabce čvirikajú,že sa brány škôlky zatvárajú...

            Po roku sme sa znova stretli na školskom dvore pri 2. ročníku marhuľového hodovania - detí, rodičia, pedagogickí a odborní zamestnaci. O zábavu všetkých sa postaral aj kúzelník Tristan so svojimi kúzlami a bublinovou šou. Pre deti a rodičov sme pripravili športové a tvorivé stanovištia, kde sa zabavili malí i veľkí. Verní našej snahe o zdravú stravu v materskej škole si deti pripravovali ovocno-zeleninové smoothie a toustíky so zdravou nutelou z avokáda. Šikovné mamičky, ale aj ockovia, nám zase vyčarili úsmev svojimi marhuľovými koláčikmi. Bolo ich dosť a nezostal ani jeden, takže určite všetkým chutili. Každý si mohol odniesť novú knižku do svojej knižnice z našej knižnej burzy. Aby nikto neodchádzal od nás hladný, pani kuchárky sa postarali o výborný guláš.  

            Popoludnie i napriek spočiatku upršanému počasie vyšlo výborne, takže si to u rčite pri ďalšom ročníku zopakujeme.

          • Farebná škôlka

          • Opäť prešiel rok a my sme v našej škôlke privítali veľa šikovných, ochotných a milých ľudí, ktorí nám pomohli čo to na našom školskom dvore opraviť, natrieť či vymeniť. Nadácia Pontis každoročne realizuje projekt, kde si tisíce dobrovoľníkov z firiem po celom Slovensku obliekajú rovnaké tričká a počas dvoch júnových dní sa zapájajú do množstva dobrovoľníckych aktivít darovaním svojho času a práce. U nás táto akcia prebiehala v piatok 7.6.2024 doobeda. Tento rok nám dobrovoľníci z Colonnade Insurance S.A, IBM, Slovnaftu, Henkel Slovensko, Regional Card Processing Centre, Tatrabanky, Arval Competence Center Bratislava a Slovanetu. Pomohli nám s namaľovaním outdoorových aktivít na chodníky a tesau, s namorením vysokých záhonov, s namaľovaním drevených plotových dielcov na plôtik na terase, s vykopaním hliny na chodníku pri dopravnom ihrisku a jej nahradenie štrkom a samozrejme s maľovaním plotu. Aj touto cestou im ešte raz veľmi pekne ďakujeme, že nám venovali svoj čas a tešíme sa opäť o rok.

             

          • Týždeň detskej radosti

          • Začiatok júna sa v našej materskej škole tradične nesie v znamení rôznych aktivít, zábavy a radosti pod názvom Týždeň detskej radosti. V pondelok sa deti vybláznili na trampolínach pod vedením lektorky z Happy Kids a zúčasrnili sa zážitkového kurzu prvej pomoci so záchranárom a Pandou Srandou z organizácie APečko. Utorok sme deťom spríjemnili divadelným predstavením Ty si iná ako ja, hoci sme ho museli kvôli počasiu presunúť do interiéru, deti si to užili. Streda sa niesla v znamení kolobežiek. Celá škôlka sa v tento deň kolobežkovala, zdolávala jazdu zručnosti, riešila rôzne úlohy s dopravnou tematikou a na mobilnom dopravnom ihrisku pod vedením dopravného inštruktora si osvojovali dopravné a bezpečnostné pravidlá na ceste. Vo štvrtok sa na našom dvore pohybovali malí indiáni. Stanoviská označené vlastnoručne pomaľovanými indiánskymi stanmi a indiánske čelenky pre každého správneho indiána dotvárali celkovú atmosféru. Toľko indiánov skákať na koňoch cez prekážky, pretekať slalomom s loďkami, plaziť sa pod prekážkami, vyrábať si indiánsky náhrdelník či vytvárať si zdravý ovocný šíp a potom si na ňom pochutnať, ste ešte nevideli. Toto všetko si deti užili len vďaka úsiliu celého kolektívu materskej školy, za čo im patrí veľká vďaka.